Publicaties

Publicaties

Naast de publicatie op deze website zijn deze gegevens gebruikt in de navolgende publicaties in boekvorm:

 

Genealogie van de familie van Grootel (Gerard Smelt, Eindhoven, April 1997)

Kwartaalblad van het Centraal bureau voor Genealogie Jaargang 4 nummer 1 maart 1998 geeft hierover aan:

Genealogie van de familie Van Grootel, Eindhoven 1997, 240 blz., ill., index G/Groot, Dit in eigen beheer uitgegeven familieboek is op glanzed papier gedrukt en ziet er mede daardoor aantrekkelijk uit. De familie naam Van Grootel kwam vooral in het zuidoosten van Noord Brabant voor, waar verschillende niet/verwante geslachten met dezelfde naam zijn aangetroffen. Daarnaast zijn er ook enkele in de 17e en 18e eeuw in Tiel getraceerd. In Brabant heeft de samensteller rond Helmond en ten zuiden van Eindhoven tenminste acht grotere families van Grootel gevonden, waarvan de grootste uit Stratum kwan. Daarnaast zijn er takken in Strijp (later in Belgie), Nuenen, Geldrop, Gemert, Mierlo en Beek en Donk. Alle deel- en fragment genealogieen zijn voorzien van schema´s waardoor de overzichtelijkheid wordt vergroot.

 

Genealogie der Familie Smelt (Gerard Smelt, Oss, Sept 1986)

Mededelingen van het Centraal bureau voor Genealogie Jaargang 41 nummer 2 Juni 1987 geeft hierover aan:

Een uitvoerige en goede beschrijving van de geschiedenis van deze familie, waartoe alle personen met die naam in Nederland zullen behoren. De Genealoge vangt aan met Paul Smelt en zijn drie kinderen, die in de eerste helft van de 17e eeuw leefden. De familie woonde vele generaties in Vriezenveen en namen deel in de firma Smelt, Engberts & Co te St Petersburg, en haar voorganger Kruys,, Engberts & Co. Behalve over de familie Smelt bevat het book onder meer gegevens over de verwante families De Sonnaville, Mombers en van Calker.

 

Genealogie der familie Vanden Dungen (Corneel Christoffels, Lommel, December 1984)
 

Websites

2019 februari: De functionaliteit is nu ook geschikt voor tablet en mobieltjes en voor PC gebruik: een print vriendelijke output is toegevoegd.

2017 december: Er is toegevoegd de functie "zoek persoon". Dit is het resultaat van een eigen ontwikkeling.

Doordat mijn 10 jaar oude Aldfear scripts na een nieuw release van Alfaer in 2017 niet meer te werkten heb ik voor deze stap gekozen ipv wijzigen van de scripts.

De door Aldfear aangeboden oplossingen voor publicatie van stamboomdata op websites is visueel wat gedateerd maar zijn wel functioneel

2007: Na conversie van de data naar Aldfaer werden met scripts de pagina's gecreerd.

1997-1998: Publicatie van mijn stamboom gegevens via een website begon in 1997 op basis van pagina's opgebouwd met Deamweaver.